Killu Kolsari inspiratsiooniõhtu „Muuda elu üks samm korraga“

Killu Kolsari inspiratsiooniõhtu „Muuda elu üks samm korraga“

 

Juba kümnendat korda oli meie ühing kaasatud üleriigilise ettevõtlusnädala korraldustoimkonda ja juba mitmeid aastaid oleme korraldanud nädala jooksul kaks sündmust.

Esimene sündmus oli väljasõit tutvuma Kohila väikeettevõtetega Jäämari OÜ ja LoodusSPA. Teiseks sündmuseks nädala jooksul oli 3. oktoobril toimunud inspiratsioonikoolitus uutes TaevaniMaani Meistrikoja ruumides, kuhu kutsusime noorema põlvkonna koolitaja- inspireerija Killu Kolsari. Rõõmuga märkasime, et kuulajaid oli tulnud väga erinevatest vanusegruppidest, kuigi oli teada, et esineja on väga noor naine.

Killu Kolsar on Tartust pärit teadliku elu entusiast, kirglikult uudishimulik, taastuv people-pleaser ning tasakaaluka elu järele januleja. Töistes tegemistes on ta arengutreener, koolitaja, loovjuht ja ettevõtja. Killu unistab sellest, et me kõik leiaksime oma elus selgust – et teaksime, kes tahame olla, mida tehes oma aega veeta, kellega end ümbritseda ning millise tundega õhtul voodisse maanduda – ning leiaksime julgust ja jõudu päriselt(!) sellist elu elada – nii on ta iseend tutvustanud.

Alustuseks rääkis Killu sellest, kuidas ta rongiga Raplasse jõudes soovis taksot tellida,  kuid ei õnnestunud, seejärel märkas aga rõõmuga, et meil on @HOOG ja sellega kenasti liueldes leidiski tee TaevaniMaani meistrikotta.

Pärast enesetutvustust palus esineja meil häälestuda, lõdvestuda ja leida paariline, kellega mõtteharjutusi läbi viia. Harjutused olid teemadel –  kuidas luua muutusi, mis kestavad, kes ma tahan olla, kuidas oma elu ja muutusi juhtida, kuidas oma harjumusi muuta ja kuidas edasi minna muutustega. Kõigil on meil oma juurdunud mõttestambid, mis oleme saanud kaasa lapsepõlvest, koolist, kodust, ühiskonnast meediast jne. Kas neid kõiki on vaja, kas oleks vaja muudatusi või pigem mitte? Kas ma olen valmis ennast muutma? Kui paindlikud me oleme, mida me peale hakkame teadmisega, et ööpäevas on 86400 sekundit. Kas võiksime mõne ajaühiku oma sekundites muudatustele pöörata?

Väitlemisharjutus tekitas veidi nalja ja elevust, kui oli vaja leida mingi uskumus või harjumus, mida soovitakse muuta. Kostus mitmeid huvitavaid võimalusi, kinnistunud hapukurgi lõikamise harjumusest kuni avaliku esinemise kartuseni, talvehirmust kuni liigse söömise piiramiseni.

Killu võttis oma esinemise kokku nii: võtame teadmiseks ja rakendame oma mõtteviisi muudatuse nii, nagu aiamaal, ebavajalikud umbrohud tuleb eemaldada ja oma peenrad hoida sirged ja puhtad! Muutuste tegemiseks peame liikuma paindliku mõtteviisi suunas ja identiteedi kujundamine aitab meil endale kindlaks jääda.

Sündmusele pani õla alla Raplamaa Partnerluskogu projektitoetus LEADER meede 2 ettevõtlikkuse arendamine ja RAEK.

Pildid tegi Tiina Kõrtsini.

partnerluskogueuroopa liit