Ettevõtlikud väikeettevõtjad Kohilas

Ettevõtlikud väikeettevõtjad Kohilas

Raplamaa ettevõtlusnädala avasime esmaspäeva hommikul, 30. septembril Kohila suunal, sõites meie ühingu väikeettevõtteid külastama.

Esimesena võõrustas meid Kaili Tuul oma uhiuues Jäämari tootmishoones. Kaili rääkis oma ettevõtte alustamise lugu, mis sarnaselt paljudele väiketootjate lugudele sai alguse soovist ise midagi teha, ise luua ja mitte olla palgatöötaja. Jäämari OÜ on pere-ettevõte, mis väikeses Kohila alevikus toodab käsitööna pulgajäätiseid. 2014. aastal loodud ettevõtmine sai alguse pere vanima lapse armastusest jäätise vastu ja läbi mitmete katsetuste hakati tootma käsitöö pulgajäätiseid. Tehes turu- uuringuid ja mitmeid katsetusi tundus selline tootmine väga põnev ja analoogne toode Eesti turul täiesti puudus. Pikalt mõtlemata registreeriti ettevõte, kirjutati äriplaan ja Brasiiliast telliti pulgajäätisemasin. Segadusi oli konkurentide kaubamärgi nimega, kuid lõpuks saadi ka sellest takistusest üle ja tänaseks on Jäämari nimi tuntud juba mitmetes suurtes kauplusekettides.

Tänaseks on Jäämari kasvanud üheks juhtivaks käsitööjäätise brändiks Eesti turul ning väikeses mahus müüakse jäätist ka Soomes. Jäämari pulgajäätised on päris marjadest ja puuviljadest valmistatud tervislikud pulgajäätised, valmistamisel ei kasutata säilitusained ega muid kunstlikke lisaaineid, on piimavabad, see tähendab, et neid jäätiseid saavad süüa ka inimesed, kes ei talu laktoosi või kelle elustiiliks on veganlus. Lisaks pulgajäätistele on uudsena Jäämari sortimendis ka smuutikuubikud.

Järgmisena külastasime Katti Lindebergi LoodusSPA väiketootmist. Tootmishoone on tõesti miniatuurne, kuid väga kompaktne ja hästi läbimõeldud. LoodusSPA brändi looja Katti on  inspireeritud ajurveedast ja taimede väest. Looduskosmeetikani jõudis Katti sooviga valmistada midagi ise oma kätega, sarnaselt Kailiga. Olles eelnevalt tegelenud hoopis teises valdkonnas, tundis ta, et looduskosmeetika on siiski südamelähedasem teema.  Katti sõnul loob ta tooteid mõttega, et keha on meie hinge kodu, mille eest tuleb hästi hoolitseda. LoodusSPA tooted on inspireeritud loodusest ja taimede väest ning kasutatakse vaid kõrge kvaliteediga tooraineid. Tooted valmivad algusest lõpuni Eestis, mis tagab ka toodetele parima kvaliteedi ja värskuse. Oluline on, et tooted on vabad parabeenidest, silikoonist, alumiiniumist, mineraalõlidest ja värvainetest, enamik toodetest on sobilikud veganitele. Rõhku pannakse ka toote pakenditele. Kreemid pakendatakse kvaliteetsetesse õhukindlatesse pump-pudelitesse, deodorandid pakendatakse pabertuubidesse.

Mitmed LoodusSPA tooted on tunnustatud ILUTEEMANT, Anne&Stiil ILULEMMIK ning Buduaar ILULEMMIK tiitliga.

Katti imelises elutoas saime oma seltskonnaga veidi ka juttu ajada ja mõtteid vahetada tulevikuunistustest ja pikemaajalistest plaanidest.

Ettevõtlusnädala esimest sündmust toetas Raplamaa Partnerluskogu projektitoetus LEADER meede 2 ettevõtlikkuse arendamine.

partnerluskogu euroopa liit