Raplamaa äritegu 2023 on Jäämari OÜ uue jäätisetehase ehitus

Raplamaa äritegu 2023 on Jäämari OÜ uue jäätisetehase ehitus

Igal aastal korraldavad Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus (RAEK), Raplamaa Omavalitsuse Liit ja Raplamaa Partnerluskogu konkurssi Raplamaa parimate ettevõtete leidmiseks. Üllatus-üllatus, selgus, et ettevõtlikud naised on parimad!

Konkursile esitati kokku 52 kandidaati. Komisjon tunnustas ettevõtjaid viies kategoorias, anti välja eripreemia õpilasfirmale ja publikul oli võimalik valida ka oma lemmik. Sel korral andis Raplamaa Ettevõtjate Ühing välja veel lisaks eripreemia.

Tähtsaima auhinna ehk ÄRITEGU 2023 tiitli pälvis Ettevõtlikud Naised Raplamaal MTÜ juhatuse liige Kaili Tuul (koos abikaasaga) kui Jäämari OÜ omanik. Aasta äriteoks sai uue jäätisetehase ehitus ja käivitamine Kohilas. Kaili oli muidugi suurepäraselt üllatunud ja samal ajal meeletult tänulik. Kuivõrd äriteo tiitliga pärjatud peavad tuleval aastal enda juures uut auhinnatseremooniat korraldama, on järgmisel aastal konkursi parimate kuulutamisel loota magusat jäätist.

Sugugi mitte vähem tähtsama tiitli korjas ka ühingu liige Gaidi Mölder (koos abikaasaga). Nimelt on paari asutatud Ehe Koduresto OÜ/Loobergi Talu OÜ 2023. aasta ägedaim UUSTULNUK. Ka seda teadsime muidugi me juba kõik ise väga hästi. Kes on kord seal käinud, see ikka uuesti on läinud.

Kategoorias VÄIKE JA TUBLI jõudis kolme parima hulka Aidi Hallikmägi ja Servistor OÜ. Aidi on meie meeli köitnud ja kõhtu täitnud nii mõnelgi korral ning loodetavasti teeb seda veel pikki aastaid.

Mainimist väärib ka PARIM ÕPILASFIRMA Snaps, mille üks liikmetest on Jäämari Kaili tütar Teele Tuul. Rõõm oli näha, et püünele said nii ema kui tütar. Seda erilisem oli see hetk, et just tänavu tähistab Jäämari OÜ kümnendat sünnipäeva ning Kaili meenutas, et Teele oli see, kes toona jäätist soovis kodus valmistada. Tütre ideest innustuse saanud ettevõtmine on ilmselgselt omakorda indu andnud tütrele ka ise usinalt ettevõtlik olla. Tervitame järelkasvu ja ootame liikmeks. Õpilasfirma Snaps juhendajaks on, nagu edukate õpilasfirmade puhul juba tavaks, ikka meie oma Margot Sarv.

 

Raplamaa Parimad Ettevõtted 2023:

ÄRITEGU 2023: Uue jäätisetehase ehitus ja käivitamine Kohilas – Jäämari OÜ

VANA KALA 25 laureaadid:
Argo Rau – Argo Rau Männimäe Talu FIE
Mart Järvik, Mait Järvik – Tulihein OÜ
Allar Peek – ERA Valduse AS
MP- Logistics OÜ – Martin ja Kersti Petjärv
Kärdi Kalda – OÜ Perearst Kärdi Kalda
Ülle Stern – OÜ Perearst Ülle Stern
Ülo Flaur, Alo Vahtmäe, Elmo Allika, Märt Meinberg, Mikk Meinberg, Esko Allika – Pae Farmer

VÄIKE JA TUBLI: Seersant M&A OÜ

UUSTULNUK: Ehe Koduresto OÜ/ Loobergi Talu OÜ

RABAV TOODE: Luksuslikud parvevillad Parvekülas – Parvematkad OÜ

PARIM ÕPILASFIRMA: ÕF Snaps, juhendaja Margot Sarv

RAHVA LEMMIK: Elektritõukerataste jagamisteenus – Hoog Mobility OÜ

RAPLAMAA ETTEVÕTJATE ÜHINGU ETTEVÕTLUSE ELUTÖÖPREEMIA – Heiki Kraam